Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Açıklamalı ve Uygulamalı Osmanlı Türkçesi |Pegem Akademi Yayıncılık Pe

Açıklamalı ve Uygulamalı Osmanlı Türkçesi |Pegem Akademi Yayıncılık

Yayınevi / Marka: Pegem Akademi Yayıncılık
ISBN
9786052410288
Boyut
16.00x24.00
Sayfa Sayısı
640
Basım Yeri
Ankara
Basım Tarihi
2017-08
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
Türkçe
Tedarik Süresi: Temin süresi 5-12 gündür.
%15 İNDİRİM
57,00
48,45
Stokta yok
9786052410288
716593
Açıklamalı ve Uygulamalı Osmanlı Türkçesi |Pegem Akademi Yayıncılık
Açıklamalı ve Uygulamalı Osmanlı Türkçesi |Pegem Akademi Yayıncılık
48.45

Osmanlı Türkçesi, Türkçeden ayrı bir dil değildir. Türkçenin, Osmanlı devletindeki şekli ve ismidir; Osmanlıların kullandığı Türkçedir. Osmanlıca ise Osmanlı Türkçesinin yaygın olarak bilinen ve kullanılan ifadesidir. Osmanlı Türkçesi, sadece sıralı harflerden meydana gelen bir alfabe değil, çok zengin kültür mirasına sahip bir edebî dilin de ismidir. Bu zengin kültür mirasını asıl kaynaklarından tanımak için öncelikle Osmanlı Türkçesini öğrenmek, Osmanlı ve ortak İslam kültürünü bilmek gerekir. 1 Kasım 1928'de 1353 sayılı Türk harflerinin kabulü ve tatbiki hakkındaki kanunun kabul edilmesi ve yeni alfabenin yerleşmesine kadar geçen uzun sürede Osmanlı Türkçesiyle birçok alanda eser yazılmıştır. Bu eserleri okumak, anlamak ve bunlara dair araştırmalar yapmak Osmanlı Türkçesini öğrenmek ve öğretmekle mümkün olur. Osmanlı Türkçesini öğrenmek ve öğretmek, zengin kültür mirasımızın esas kaynağı olan eski harfli eserler ile dil ve gönül köprüsü kurmaktır; asıl kaynaklarından araştırılmadığı için yanlış bilinen geçmişimiz ile yeni nesilleri doğru bir zeminde buluşturmak ve uzlaştırmaktır.

  • Açıklama
    • Osmanlı Türkçesi, Türkçeden ayrı bir dil değildir. Türkçenin, Osmanlı devletindeki şekli ve ismidir; Osmanlıların kullandığı Türkçedir. Osmanlıca ise Osmanlı Türkçesinin yaygın olarak bilinen ve kullanılan ifadesidir. Osmanlı Türkçesi, sadece sıralı harflerden meydana gelen bir alfabe değil, çok zengin kültür mirasına sahip bir edebî dilin de ismidir. Bu zengin kültür mirasını asıl kaynaklarından tanımak için öncelikle Osmanlı Türkçesini öğrenmek, Osmanlı ve ortak İslam kültürünü bilmek gerekir. 1 Kasım 1928'de 1353 sayılı Türk harflerinin kabulü ve tatbiki hakkındaki kanunun kabul edilmesi ve yeni alfabenin yerleşmesine kadar geçen uzun sürede Osmanlı Türkçesiyle birçok alanda eser yazılmıştır. Bu eserleri okumak, anlamak ve bunlara dair araştırmalar yapmak Osmanlı Türkçesini öğrenmek ve öğretmekle mümkün olur. Osmanlı Türkçesini öğrenmek ve öğretmek, zengin kültür mirasımızın esas kaynağı olan eski harfli eserler ile dil ve gönül köprüsü kurmaktır; asıl kaynaklarından araştırılmadığı için yanlış bilinen geçmişimiz ile yeni nesilleri doğru bir zeminde buluşturmak ve uzlaştırmaktır.

  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Hüseyin Güfta
Hüseyin Güfta kitapları ve Hüseyin Güfta eserleri en uygun fiyat seçeneği ile kitapgezegeni.com adresinde, hemen satın almak için tıklayın.
Kapat