Ürün Sepetinize Başarıyla Eklendi
Çağdaş Tiyatroda Kültürlerarası Eğilim Peter Brook / Eugenio Barba / R Çağdaş Tiyatroda Kültürlerarası Eğilim Peter Brook / Eugenio Barba / R

Çağdaş Tiyatroda Kültürlerarası Eğilim Peter Brook / Eugenio Barba / Robert Wilson

Yayınevi / Marka: De Ki Yayınları
ISBN
9789944492140
Boyut
13.50x21.00
Sayfa Sayısı
344
Basım Yeri
Ankara
Baskı
1
Basım Tarihi
2007-10
Kapak Türü
Ciltsiz
Kağıt Türü
2. Hamur
Dili
Türkçe
Tedarik Süresi: Temin süresi 2-9 gündür.
%20 İNDİRİM
25,00
20,00
Stokta yok
9789944492140
423995
Çağdaş Tiyatroda Kültürlerarası Eğilim Peter Brook / Eugenio Barba / Robert Wilson
Çağdaş Tiyatroda Kültürlerarası Eğilim Peter Brook / Eugenio Barba / Robert Wilson
20.00

Globalizm ve postmodernizm tartışmalarından ayrı düşünülemeyecek kültürler-ararası tiyatro dünyada son kırk yıldır etkisini sürdürmektedir. Artık klasik bir oyundan, yerli bir yapıma dek, kültürlerararası eğilim kendini göstermektedir. Öte yandan ülkemizde, uluslararası yapımlarla kültürlerarası tiyatronun arasındaki farkın altını çizemeyen bir kavram karmaşası yaşanmaktadır. Bu incelemede Peter Brook, Eugenio Barba ve Robert Wilson gibi 20. yüzyıl tiyatrosunda mihenk taşı olmuş üç yönetmenin kültürlerarası çalışmaları incelenecektir. Süreç içinde kültürlerarası tiyatronun izleyicisini yitirmeye baş-layan "ölümcül tiyatro"ya nasıl bir altenatif getirdiği, kalıpları kırmada Batılı tiyatro formlarının kullanımının ne gibi konfigürasyonlar yarattığı, "gerekli" tiyatroya ulaşmada bir adım olup olamayacağı ve tiyatroda evrensel bir dil arayışının ne derece mümkün olacağı soruları üzerinde durulacaktır. Bu kitap inanılmaz genişlikte bir konuya toparlayıcı bir başvuru kaynağı olabilmek amacıyla kaleme alınmıştır. Yalnız teoriyle uğraşanlara değil, tiyatronun pratiğinden gelenlere de yeni kapılar açabilmesini umuyoruz.

  • Açıklama
    • Globalizm ve postmodernizm tartışmalarından ayrı düşünülemeyecek kültürler-ararası tiyatro dünyada son kırk yıldır etkisini sürdürmektedir. Artık klasik bir oyundan, yerli bir yapıma dek, kültürlerararası eğilim kendini göstermektedir. Öte yandan ülkemizde, uluslararası yapımlarla kültürlerarası tiyatronun arasındaki farkın altını çizemeyen bir kavram karmaşası yaşanmaktadır. Bu incelemede Peter Brook, Eugenio Barba ve Robert Wilson gibi 20. yüzyıl tiyatrosunda mihenk taşı olmuş üç yönetmenin kültürlerarası çalışmaları incelenecektir. Süreç içinde kültürlerarası tiyatronun izleyicisini yitirmeye baş-layan "ölümcül tiyatro"ya nasıl bir altenatif getirdiği, kalıpları kırmada Batılı tiyatro formlarının kullanımının ne gibi konfigürasyonlar yarattığı, "gerekli" tiyatroya ulaşmada bir adım olup olamayacağı ve tiyatroda evrensel bir dil arayışının ne derece mümkün olacağı soruları üzerinde durulacaktır. Bu kitap inanılmaz genişlikte bir konuya toparlayıcı bir başvuru kaynağı olabilmek amacıyla kaleme alınmıştır. Yalnız teoriyle uğraşanlara değil, tiyatronun pratiğinden gelenlere de yeni kapılar açabilmesini umuyoruz.

  • Yorumlar
    • Yorum yaz
      Bu kitabı henüz kimse eleştirmemiş.
Selen Korad Birkiye
Selen Korad Birkiye kitapları ve Selen Korad Birkiye eserleri en uygun fiyat seçeneği ile kitapgezegeni.com adresinde, hemen satın almak için tıklayın.
Kapat